luni, 10 august 2009

ARTA SUCCESULUI

"Oamenii dau întotdeauna vina pe împrejurări pentru ceea ce sunt. Eu nu cred în împrejurări. Oamenii care reuşesc în viaţa sunt aceia care pleacă în căutarea împrejurărilor favorabile dorite, şi dacă nu le găsesc, le creează."


George Bernard ShawCând poate spune un om că are succes cu adevărat?


Unii ar răspunde atunci când ai un cont mare în bancă. Alţii ar putea spune că atunci când obţine faimă şi o anumită poziţie socială. Participând săptămâna trecută la un training ce a avut ca temă dezvoltarea personală, am primit şi eu la rândul meu această întrebare. Iată ce am răspuns: un om are cu adevărat succes atunci când simte că şi-a găsit şi îşi îndeplineşte un scop în viaţă, când are anumite valori morale şi principii etice. Treptat, parcurgând întregul modul am descoperit că de fapt succesul este atins atunci când trăieşti la adevăratul tău potenţial, la dezvoltarea şi îmbogăţirea propriei personalităţi. De multe ori ne măsurăm succesul comparându-l cu al celorlalţi, însă nu realizăm că succesul nostru poate fi insuccesul altora. Pe de altă parte, succesul nu este pentru cei bogaţi ci pentru cei puternici, pentru cei care vor un echilibru între reuşită şi asumarea responsabilităţilor.
Insă, arta succesului se învaţă. Iar cele mai utile surse sunt mărturisirile celor care şi-au creat singuri succesul, după multe încercări, greşeli şi sute de lecţii ale vieţii.
Iată în continuare 5 metode eficiente pentru a câştiga şi mai mult succes:
1. Stabileşte-ţi corect obiectivele!
2. Cunoaşte-te pe tine insuţi!
3. Invaţă să te accepţi si să te placi!
4. “VREAU” şi “POT”.
5. Controlul gândurilor.
Mult succes vă urează,
un om care se vrea împlinit:)

2 comentarii:

 1. Adevar graiesti, Leni Deep! dar ce parere ai de luck?
  Eu cred ca norocul joaca aproape intotdeauna un rol important in succesul unui individ. Dar daca vrei sa'ti maximizezi norocul trebuie sa urmezi niste pasi:
  1) Lucreaza din greu;
  2) Daca nu reusesti, vezi unde ai gresit si repara'ti greseala;
  3) Asuma'ti riscuri rezonabile si nu renunta la ceea ce ai inceput;
  4) Elimina gandurile negative si accepta'le pe cele optimiste...
  Si nu in ultimu rand nu uita sa AI INCREDERE IN TINE!!!
  Kisses si continua asa :* honest and optimistic!

  RăspundețiȘtergere
 2. treaba asta cu gasitu scopului e relativa e adevarat ca poate il gasesti dar nu e de ajuns sa vrei trebuie sa si poti si de multe ori nu tine de tine trust me. calculeaza pune in balanta gandeste si mai ales fii egoista bineinteles intr-o anumita masura pentru ca altfel te trezesti ca iti da viata niste palme de nu iti mai revii. traim intr-o lume de caini si asa sunt oamenii niste hiene cand vine vorba de ce e al lor.....life suck's. oricum mult succes si atenie la neatentie.

  RăspundețiȘtergere