miercuri, 17 martie 2010

Mersul pe jos, obicei sănătos..;)


Suntem obişnuiţi să mergem în autobuze aglomerate, neaerisite, cu oameni certăreţi, autobuze care merg foarte greu şi induc o stare de oboseală în drumul nostru. Biletele se scumpesc şi multe alte inconveniente. De aceea Asociaţia VISTA vrea să provoace pe toată lumea să mergă pe jos.

Cum? Dacă vrei să mergi pe jos şi nu ştii în cât timp poţi ajunge la o anumită destinaţie, atunci noi te ajutăm în acest sens. Cu ajutorul site-ului www.mergipejos.asociatiavista.ro poţi găsi aceste informaţii. Tu doar trebuie să mergi pe jos.

De ce? Mersul pe jos este o activitate fizică naturală accesibilă tuturor. Este singura activitate care păstrează sănătatea fizică şi mentală într-o formă bună, la orice vârstă. Uşor de practicat, necostisitor şi fără riscuri, mersul pe jos poate fi foarte bine integrat activităţilor cotidiene. Trebuie remarcat că mersul pe jos pune în acţiune un mare număr de muşchi, permite organismului să se oxigeneze şi să se destindă, eliberând stresul. În timpul mersului pe jos puteţi medita, puteţi gândi, puteţi găsi soluţii noi la problemele nerezolvate etc. Mersul pe jos însoţit de o altă persoană este un excelent mijloc de comunicare.

Încercăm prin acest proiect să îi facem pe tineri să meargă cât mai mult pe jos, să evite autobuzele super aglomerate şi să nu cheltuie bani din micul lor buget, economisindu-i pentru alte nevoi personale şi nu numai.

Ce poţi face tu ca să dezvoltăm proiectul? Trimite-ne orice informaţie la adresa office@asociatiavista.ro cu anumite trasee pe care le-ai parcurs personal pe jos şi timpul necesar acestora, iar noi le vom posta pe site.
Bucură-te de proiectul „Mergipejos” şi fii mai sănătos!
Pentru informaţii suplimentare accesează site-ul www.asociatiavista.ro !

37 de comentarii:

 1. Asa ceva greu de realizat totusi de admirat preocuparea. Succes

  RăspundețiȘtergere
 2. Dacă stăm bine şi ne gândim orice e greu de realizat, dar nu imposibil! De undeva trebuie pornit! Cu puţin efort se poate! Mulţumim pentru susţinere şi mult succes şi ţie în viitor în tot ce vrei să întreprinzi!
  PS: Am o mică-mare curiozitate.. De ce stai sub anonimat? Ai curajul de a-ţi susţine punctul de vedere! Doar aşa putem să ne facem remarcaţi!

  Cu prietenie,
  Elena Ungureanu.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu aveam cont facut si doream sa-mi exprim sustinerea. Nu mie frica sa-mi exprim lucrurile care sunt normale si sanatoase.

  RăspundețiȘtergere
 4. Am înţeles!Mă bucur mult că acesta este motivul! Mulţumim mult încă o dată pentru susţinere! Şi felicitări pentru pentru promptitudine. Toate cele bune!;)

  RăspundețiȘtergere
 5. Succes si tie in continuare si poate mai gasesc ceva ce sa comentez la tine. Primavara placuta!

  RăspundețiȘtergere
 6. Si ca sa-ti spun de ce sunt enervat pe oameni care urca in autobuz chiar si pentru o statie.

  RăspundețiȘtergere
 7. Eu cel putin incerc sa ma cunosc cat mai bine. Tu? Si de ce intrebi?

  RăspundețiȘtergere
 8. Ha ha...Bun răspuns...Mă bucur că te cunoşti.. Dar pe mine mă cunoşti? Vorbeşti ca şi cum ne-am şti de o viaţă...plus faza cu persoanele care urca în autobuz pentru o staţie...ceva e ciudat aici!
  Am dreptate?:D

  RăspundețiȘtergere
 9. Scuzama daca te-am suparat cu ceva, si eu am vorbit amical daca crezi altceva mai bine nu ma mai bag. Si nu, nu te cunosc. Iar exemplul meu e cat se poate de real in zona mea nu vorbesc sa ma aflu in treaba. Iar ca raspuns la ultima intrebare: Nu ai dreptate!

  RăspundețiȘtergere
 10. Trebuie mentionat ca din pacate se inghite mult praf mergand pe jos prin orasul asta ... dar tot e cel mai indicat mijloc de transport .

  RăspundețiȘtergere
 11. Ok...Bine nu ne cunoaştem! Si nu m-ai supărat cu nimic! Stai liniştit! Şi eu am vorbit amical! De ce să mă supăr? Mi s-a întâmplat azi o chestie ciudată în autobuz şi de aici vine şi explicaţia. Sorry de neînţelegere!

  RăspundețiȘtergere
 12. Eu sunt de departe, totusi parinti moldoveni. Problema e ca ma atras subiectul nimic anormal.

  RăspundețiȘtergere
 13. @George: Din păcate cam aşa se întâmplă George cu praful! De asta încercăm să promovăm mersul pe jos!;)

  RăspundețiȘtergere
 14. Am înţeles şi mă bucur că ţi s-a părut interesant subiectul!;)

  RăspundețiȘtergere
 15. Pentru praf solutia sunt copacii

  RăspundețiȘtergere
 16. Si apropo ti se pare exagerata asta cu: oameni urca in mijlocul de transport si pentru o statie?

  RăspundețiȘtergere
 17. Din punctul meu de vedere pot sa se inghesuiasca in tramvai e mai mult loc pentru mine pe trotuar .

  RăspundețiȘtergere
 18. Poate alta e situatia la voi dar la mine e mai gri .

  RăspundețiȘtergere
 19. @lesas: Nu mi se pare exagerat deloc. Poate cineva se grăbeşte să ajungă undeva şi chiar trebuie să meargă cu autobuzul. Chiar dacă merge pentru o staţie. Sincer nu văd care ar fi problema.

  RăspundețiȘtergere
 20. Cam grabita toata lumea, eu vreau sa spun ca lumea a devenit prea comoda si mai bine asteapta autobuzul 10 min desi ei pot face distanta in 5

  RăspundețiȘtergere
 21. Aici da, ai dreptate, intr-un fel! Depinde din ce privinta analizam lucrurile! E mult de discutat despre acest subiect! Sunt cazuri si cazuri!

  RăspundețiȘtergere
 22. Care cazuri? Cand sunt grabiti sau nu ori bolnavi sau sanatosi altele nu prea vad

  RăspundețiȘtergere
 23. :)) Pai din cate se vede tu i-ai etichetat pe toti.. Ideea e ca printre acesti oameni, etichetati de tine ca fiind "grabiti sau nu ori bolnavi sau sanatosi" mai sunt si cazuri speciale...si crede-ma ca sunt destule! Si nu este nimic exagerat in cazul in care cineva ia un mijloc de transport pentru o statie! Si as mai putea adauga faptul ca sunt situatii in care mijlocul de transport poate veni in 2 minute si nu in 10. Deci?

  RăspundețiȘtergere
 24. Am etichetat doar o parte mare atunci, te cred ca cauti scuze pentru toti dar sunt multi care fac asa ceva doar din comoditate. O problema e ca lumea in ziua de azi se grebeste inutil de multe ori.

  RăspundețiȘtergere
 25. Nu caut scuze pentru nimic si pentru nimeni. Lumea nu se grabeste inutil, aici e problema. Judeci prea usor lucrurile! Trebuie sa ne gandim ca fiecare dintre noi are anumite motive sa se grabeasca.

  RăspundețiȘtergere
 26. Atunci putem spune ca viata e o alergare de rezistenta si moral e gresit. Chiar azi am vorbit cu cineva care mia zis ca tot timpul mergea cu autobuzul iar eu iam spus deci nu mergi cu nimeni care merge pe jos iar rasunsul a fost ai dreptate dar de ce zici asta, pentru ca daca era cineva te atragea sa mergi pe jos. Si in special eu ma refer la tineri care fac asta.

  RăspundețiȘtergere
 27. In fine, judeci prea usor lucrurile! Nu cred ca exista oameni care se grabesc inutil! Nu vad logica!

  RăspundețiȘtergere
 28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 29. Inainte de a fi studenta la psihologie sunt om. Dar nu-i nicio problema iti raspund si la aceasta intrebare. Nicaieri,in nicio carte de specialitate nu ai sa vezi ca scrie acest lucru "fiecare om sa aiba timp de liniste si meditare in fiecare zi un anumit interval de timp". Sunt persoane care se simt foarte bine si dau randament maxim si in conditii de stres. Si sincer nu vad ce legatura are graba, cu linistea si meditatia. Cred ca divagam de la subiect.

  RăspundețiȘtergere
 30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 31. Daca e sa o luam religios unde se grabeste toata lumea ca la biserica nu iar sa spunem ca au alte lucruri mai importante greu de acceptat . Iar aia era ceva paralel dat in fine.

  RăspundețiȘtergere
 32. Imi cer scuze daca team suparat cu ceva, ma bucur ca am vorbit cu tine, si am ajus sa te apreciez .
  Cu respect
  lesas

  RăspundețiȘtergere
 33. Nu m-ai suparat cu nimic. Nu stiu ce se intampla ca nu pot trimite comentarii. Imi apare ca si cum ar fi sterse de mine.

  Ma bucur ca am vorbit cu tine si multumesc pentru apreciere.

  Cu prietenie,
  Elena.

  RăspundețiȘtergere
 34. Aceiasi problema o am avuto si eu. Sper sa mai avem ocazia sa conversam.
  Cu prietenie,
  Constantin

  RăspundețiȘtergere
 35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere