miercuri, 8 septembrie 2010

Cuvinte inteligente

"Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt în vârful pomului. Majoritatea bărbaţilor nu vor să se întindă după cele bune fiindcă se tem să nu cadă şi să se rănească. Preferă, în schimb, merele căzute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar sunt uşor de luat. Merele din vârful pomului se gândesc că este ceva în neregulă cu ele, când, de fapt, sunt extraordinare. Trebuie numai să aştepte să apară bărbatul potrivit, care să fie suficient de curajos să urce până în vârful pomului." [Sigmund Freud]
.
*Sigmund Freud (n. 6 mai 1856, Freiberg, astăzi Pribor/Republica Cehă – d. 23 septembrie 1939, Londra) a fost un medic neuropsihiatru evreu austriac, fondator al şcolii psihologice de psihanaliză.
.
Nota Bene (lat: ia aminte!) "Studiul femeii mi s-a părut întotdeauna mai interesant decât al bărbatului, fiindcă la bărbaţi faci înconjurul faptelor, şi faptele sunt rareori prea interesante, pe când femeia are o rezervă bogată de material sufletesc, în căutarea căruia poţi pleca într-o aventuroasă cercetare, plină de surprize."
(Hortensia Papadat-Bengescu, "Femei, între ele (Ochii)")
.

7 comentarii:

 1. Stii care este partea interesanta? Ca tot ce este scris frumos despre femei, e scris de barbati. Si nu inteleg cum de noi suntem aia fara niciun pic de suprize, aventuri etc.
  Femeile sunt atat de egoiste ca nu au scris nimic de bine de barbati :P. Off off :).

  RăspundețiȘtergere
 2. Din cauza unor probleme administrative ne-am mutat la http://luteam.blogspot.com/ . Daca vreti sa continuam colaborarea va rog sa modificati adresa din blogroll, in caz contrariu va rog sa ma anuntati. Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 3. de acord cu dragos aici:))
  noroc de barbati;;)

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, da! Ce sa vorbim, dom'le...Cata solidaritate masculina!

  RăspundețiȘtergere
 5. Cautam alceva!Mai adaugati,nu stati degeaba!

  RăspundețiȘtergere
 6. "Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt în vârful pomului. Majoritatea bărbaţilor nu vor să se întindă după cele bune fiindcă se tem să nu cadă şi să se rănească. Preferă, în schimb, merele căzute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar sunt uşor de luat. Merele din vârful pomului se gândesc că este ceva în neregulă cu ele, când, de fapt, sunt extraordinare. Trebuie numai să aştepte să apară bărbatul potrivit, care să fie suficient de curajos să urce până în vârful pomului." [Sigmund Freud] - limitat la fizic

  e valabil si reciproca ...

  fiintele inteligente nu accentueaza forma, ci continutul ...

  RăspundețiȘtergere