sâmbătă, 30 octombrie 2010

Timp şi devenire

"Timp şi devenire" - acesta este titlul spectacolului sincretic organizat astăzi la Sala Teatru (la Cub) a Teatrului Naţional din Iaşi. Spectacolul a fost dedicat împlinirii a 150 de ani de învăţământ universitar artistic modern la Iaşi. Studenţi de la Universitatea de Arte "George Enescu" ne-au încântat privirile şi ne-au demonstrat faptul că arta sensibilizează omul.

La eveniment a participat rectorul Universităţii "Al.I.Cuza", decani, prodecani, profesori universitari, oameni de seamă ai culturii ieşene, precum şi tineri studenţi. Deschiderea oficială a programului s-a realizat prin intonarea imnului "Gaudeamus Igitur", după care a urmat o prezentare succintă a istoriei Universităţii "Al.I.Cuza" de la Cuza până în prezent. După această prezentare, studenţi ai Universităţii de Arte "George Enescu" au organizat diferite momente artistice superbe.

Două momente m-au făcut să tremur, să simt ce înseamnă arta şi pasiunea în ceea ce facem. Primul dintre ele a fost datorat unei piese de teatru în care a jucat o persoană foarte dragă mie, o persoană de care mă leagă o prietenie specială, cam 6 ani de "floriceală". (Ţin pe calea asta să te felicit şi să-ţi promit că voi încercă să fiu mereu undeva în sală atunci când vei juca, ca şi până acum. Ştii tu, "trebuie să împărţim fericirile".)Al doilea moment este surprins parţial în filmuleţul de mai jos, este vorba despre un superb cvartet interpretat de nişte studente de la Arte. Melodicitatea instrumentelor a făcut sala să vibreze şi să pătrundă în sufletele spectatorilor. Genial moment!


În încheiere vreau să subliniez fapul că timpul îşi pune amprenta în devenire. Să încercăm să-l valorificăm şi să simţim că trăim. Felicitări tuturor celor care au împărtăşit frumuseţea sărbătorii universitare ieşene!
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu