luni, 11 octombrie 2010

Unde e ROM-ânul?
Cine nu a mâncat vreodată o ciocolată cu rom? Tipica ciocolată pur românească, “ROM”, cu ambalajul până mai ieri colorat cu roşu, galben şi albastru? Ei bine, astăzi am aflat cu stupoare că dacă vrei să-ţi cumperi o ciocolată ROM vei avea surpriza ca pe noul ambalaj să figureze steagul Americii în locul celor 3 culori care ne reprezintă steagul românesc. Uluitor... O nouă strategie de marketing? Ne vindem identitatea pentru un nou brand? Pentru unul american? Cât de trist. Ce mai rămâne din spiritul naţional? Nici măcar ambalajul. Ce e şi mai înspăimântător? Următorul spot publicitar. Cât de ieftin ne vindem…


.

4 comentarii:

 1. Eu cred ca e doar o strategie publicitara menita sa atraga atentia asupra brand-ului, ulterior revenindu-se la ambalaul original... Stii ce se spune, "bad publicity is still publicity"; erau de asteptat scandalul si valva facute pe marginea subiectului, mai ales ca spotul e de-a dreptul revoltator; e un wake-up-call la adresa identitatii noastre nationale. Sau cel putin asa sper eu...

  RăspundețiȘtergere
 2. Da Sinziana, inteleg ca e o strategie publicitara, un "wake-up-call" la adresa identitatii noastre, dar cred ca s-a ajuns cam departe. Daca urmaresti spotul publicitar, la un moment dat spune ca "Steagul romanesc a fost inlocuit cu cel american.[...]Ca sa fii mandru oriunde in lume". Ori, totusi... Pana unde va ajunge cretomania publicitatii? In plus, daca vrei sa publici un comentariu pe noul lor site, la sectiunea opinia romanului, descoperi cu uimire ca nu iti este aprobat si evident nici publicat. Nici macar dreptul la opinie nu mai este respectat, ce sa mai vorbim de identitate nationala.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut Vlad!

  Multumesc mult pentru propunere. Chiar zilele acestea am ascultat la Radio Whisper dezbaterea unui articol al unui blogger din Iasi si mi s-a parut foarte interesant. Multumesc pentru apreciere si pentru promovarea articolului meu. Sunt deschisa la orice gen de colaborare care poate avea un impact constructiv pentru noi si pentru ceilalti. Cu siguranta voi lua legatura cu tine pentru viitoare colaborari si pentru interviu. Va sustin in activitatea voastra si va admir pentru meticulozitatea si profesionalismul de care dati dovada. Succes!

  Cu prietenie,
  Elena.

  RăspundețiȘtergere