marți, 21 decembrie 2010

Invitaţie la vals

Este numele unei cărţi scrisă de Mihail Drumeş, carte pe care o recomand cu drag... E genul de carte pe care o citeşti pe nerăsuflate. O poveste de dragoste a doi tineri care, după ce s-au îndrăgostit unul de celălalt, au ajuns să le fie frică de propria iubire. Toate lucrurile mărunte pe care le-au împărţit, toate gesturile simple şi tandre, zâmbetele pe care le împărtăşeau tainic nu au făcut faţă fricii şi incertitudinii. Sunt prezentate două suflete care pierd totul din cauza orgoliului. Nu pot face o recenzie a acestei cărţi deoarece asta ar însemna să rescriu întreg romanul. Este singura carte la care am plâns citind-o şi pe care mi-e frică să o recitesc! Ceea ce frapează în primul rând e gândirea tipic masculină: seduce şi abandonează. De data aceasta personajului masculin nu i-a mers cu toate raţionamentele lui de tip învăţat, tip care aparent părea echilibrat şi sigur de sine. Mihaela, este tipul eroinei care se dedică în dragoste total, îi oferă lui tot ce are ea mai de preţ, dar în acelaşi timp nu-şi pierde mândria, mândrie ce în final o va costa viaţa. O poveste care n-are cum să nu tulbure şi cel mai îngheţat suflet. Vă las să descoperiţi farmecul unei poveşti de dragoste care te face să iţi doreşti să iubeşti!

2 comentarii:

  1. Sincer ai mare dreptate.Nu se mai scriu asemenea carti in ziua de azi si chiar daca s-ar scrie nu ar avea un asa mare succes ... "Invitatie la vals " e una din cartile care mi-au placut foarte mult.Alte asemenea carti mai sunbt:"De veghe in lanul de secara" , "Scrisoare de dragoste"..etc

    RăspundețiȘtergere
  2. "De veche în lanul de secară" am citit-o, şi într-adevăr, e o carte "cu suflet". Cu "Scrisori de dragoste" nu m-am delectat încă, dar sper să o fac în viitorul foarte apropiat.

    Mulţumesc pentru apreciere! :)

    RăspundețiȘtergere