joi, 20 ianuarie 2011

Concluzii practice


Mâine vine examenul la Psihologie Socială! Tomorrow is the big day!

Lecturând materia ca orice student care se respectă şi speră că va fi bine, m-am oprit cu drag la cursul 6. Pintre toate celelalte tematici care efectiv produc o inconfundabilă disonanţă cognitivă, parcă te muşcă când pui mâna pe ele, mai ales materia de la seminar care e toată în limba engleză, cursul 6 estompează efectul lor negativ.
.
Tema: "Relaţii apropiate şi de singurătate. Sindromul Îndrăgostirii"Ah, genial tratat subiectul! Printre atâta haos docimologic şi ceva mai pământesc. După diferite clasificări ale interacţiunilor interpersonale, ale stilurilor de ataşament, a dragostei văzute prin prisma relaţiilor sociale, a "curcubeului dragostei"- dragostea pasiune vs. dragostea prietenie, etc, vin concluziile practice, pe care domnul profesor le-a notat cu bold în materialele trimise, pentru a accentua importanţa subiectului tratat şi probabil pentru a ne mai pune un zâmbet pe buze înainte de potop:
.
Nu vă uitaţi la persoanele de sex opus după ce aţi fugit ca să prindeţi tramvaiul, aţi jucat baschet, aţi ieşit de la un meci unde echipa preferată a câştigat, aţi consumat cam mult alcool, după aţi fost la un concert bun sau o petrecere, după ce aţi dansat, sau....

•... după ce aţi luat un 10 la socială! (bineînţeles aici e vorba de umor sarcastic)


De ce?
Ca să nu vă îndrăgostiţi ca rezultat al “circumstanţelor situaţionale”!

Şi de aici o altă întreagă poveste socială! Dar voi reveni cu altă ocazie! Ideea pe care vreau să o subliniez prin intermediul acestei postări, este următoarea:

"Sindromul îndrăgostirii scutură sistemul psihic dar totodată este o boală care face bine!"

Enjoy!


Un comentariu:

  1. foarte tare blogul.eu te-am adaugat la prieteni,daca vrei si tu sa ma adaugi la prieteni ai face un gest frumos.succes

    RăspundețiȘtergere