duminică, 15 mai 2011

Interviu cu Europarlamentarul Cătălin Sorin Ivan


Reprezentant al României în numeroase întâlniri internaţionale încă din perioada studenţiei, tânărul europarlamentar Cătălin Sorin Ivan ne-a prezentat pulsul activităţii sale politice şi planurile sale de viitor cu aceeaşi energie şi tenacitate pe care le manifestă constant în activitatea sa profesională.

"Am convingerea lucrurile se vor schimba."

Elena Ungureanu: De ce aţi optat pentru o carieră politică?

Cătălin Ivan: A fost o continuare firească a activităţii din timpul facultăţii. Am fost reprezentantul studenţilor în Consiliul profesoral al FEAA şi în Senatul Univ. " Al.I.Cuza" Iaşi.


E.U.: Care sunt principalele obiective pe care doriţi să le îndepliniţi în acest mandat de europarlamentar?

C.I.: Vreau să am permanent răspuns la întrebarea care ar trebui să-i terorizeze pe toţi politicienii: "Ce ai făcut în ultimele şase luni pentru noi?"


E.U.: Aţi susţine în Parlamentul European o iniţiativă politică benefică românilor, dar care să nu convină ţărilor mai puternice ale Uniunii Europene?

C.I.: Categoric da. Fără nicio rezervă. Se întâmplă frecvent în Parlamentul European şi colegii de grup politic acceptă astfel de poziţii atunci când sunt bine argumentate.


E.U.: Arată Iaşul ca o capitală europeană?

C.I.: Din păcate, trebuie să recunosc fără nicio plăcere că nu arată nici a oraş european. Politica naţională de izolare a regiunii nord-est a făcut ca în ultimii 20 de ani fondurile de investiţii să ocolească Iaşul. Am convingerea că lucrurile se vor schimba.


E.U.: Consideraţi că Iaşul are şanse să obţină titlul de oraş european al sportului în 2012?

C.I.: 90% da. Mai important este însă ce se va întâmpla cu acest titlu şi dacă sportul ieşean va rămâne cu ceva concret după 2012.


E.U.: Se anunţă proiecte foarte ambiţioase pentru viitor. Dar care este însă cea mai mare realizare a Europarlamentarului Cătălin Ivan?

C.I.: În mai puţin de doi ani Iaşul a devenit cunoscut în Parlamentul European. Iaşi - oraş al creativităţii tinde să devină un brand de succes care să faciliteze drumul Iaşului către statutul de Capitală Culturală Europeană. Oamenii de cultură din Iaşi au îmbrăţişat ideea aceasta şi pun umărul foarte hotărâţi pentru ca oraşul nostru să iasă învingător din competiţia cu Cluj Napoca şi Timişoara.


E.U.: Ce le promiteţi ieşenilor?

C.I.: Promisiunile au fost făcute în campanie. Se vor convinge că nu au fost doar vorbe electorale şi că mă ţin de cuvânt. După fiecare an de mandat vin în faţa opiniei publice şi le aduc aminte ieşenilor ce am promis şi le zic ce am făcut şi ce voi face în perioada următoare. Dacă-i mult sau puţin, dacă-i bine sau rău, las pe fiecare să judece.

Elena Ungureanu

Sursa: www.iasi24info.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu