vineri, 30 septembrie 2011

Există noroc?


Un fenomen foarte ciudat şi puţin amuzant. Astăzi mi s-a spus din nou că sunt norocoasă. Dacă un om are succes lumea tinde să-l numească norocos, "ţie îţi iese tot ce-ţi propui", însă dacă ratează este etichetat imediat drept incapabil.

Lăsăm şansa să treacă pe lângă noi, ne lamentăm că suntem ghinionişti şi ceilalţi norocoşi. Or lucrurile nu stau chiar aşa. Oare nu cumva norocul vine, dar trebuie să mai dăm şi din mâini? Adică, norocul şi-l mai face şi omul! Omul profită de portiţele care i se deschid, indiferent dacă pare mai dezavantajat de soartă. A, că găina vecinului este întotdeauna mai grasă, asta este altă poveste.

Fiecare poate realiza o mulţime de lucruri şi asta doar pornind din interiorul său. Poţi să radiezi de fericire, poţi să atragi priviri, poţi să faci oamenii să se întrebe: "Ce are acest om atât de special în el?” Am văzut persoane, nu exagerat de frumoase, dar care aveau acel ceva. Acel ceva care te punea pe gânduri, care-ţi rămânea în minte şi te provoca să te gândeşti la persoana respectivă. Îmi plac oamenii care nu agreează autocompătimirea, care nu-şi plâng de milă ca nişte oameni patetici şi se închid în ei doar pentru că nu sunt la fel de bun ca şi concurenţii. Omul care munceşte zi de zi vă asigur că nu va întârzia să devină si norocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu