duminică, 11 decembrie 2011

O politică tânără

Ieri am participat la un training de campanie politică intitulat sugestiv "O politică tânără - perspective 2012" susţinut de către Asist. Univ. Georgiana Alexandrescu, din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, UAIC. Acest program este organizat la nivel naţional şi susţinut de către Fundaţia Friedrich Ebert.

Trainingul a fost structurat în două părţi tematice:
1. Ce înseamnă identitatea politică?
2. Comunicarea de campanie
şi organizat sub formă de debate şi lucru în echipă.Întrebările care survin în urma participării la acest training sunt următoarele: Ce ne asumăm în politică? Avem o perspectivă asupra rolurilor, misiunilor şi opţiunilor de acţiune politică? Putem noi, ca tineri, să punem ceva în mişcare din punct de vedere politic? Avem ambiţia de a aduce un nou suflu ideologic sau ne mulţumim să fim spectatori ai politicii, ai acestui "teatru uriaş, cu textieri ipocriţi şi actori slabi?" cum o descrie V.Butulescu. Nu ştiu... Întreb!

Ca cetăţean de rând al acestei ţări, am certitudinea unui singur fapt: avem nevoie de o viziune politică bine stabilită, în interesul oamenilor şi nu a orgoliilor ţestoşilor politici. Asta dacă vrem să ştim unde vrem să ajungem şi pe ce drum trebuie să mergem.

5 comentarii:

 1. Nu puteți pt. că nu aveți la dispoziție resursele financiare necesare, începând cu întreținerea ideii, până la media care așteaptă flămândă să-și ia șpaga de rigoare. Orice idee generoasă este paralizată din fașă de un sistem clientelar, corupt și aproape mafiot care își apără pozițiile cucerite prin orice mijloc. Iar mass-media aservită este o armă importantă care distruge orice ...intrus!

  RăspundețiȘtergere
 2. In primul rand cred ca nu dispuneti de bugetul financiar necesar!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dacă puneți "bugetul" pe primul loc, din start este sinucidere.
  Problema este cine întreține ideile? Am văzut și văd ce tineri (nu generalizez, dar 90%) se perindă prin partidele politice.
  Mass-media poate fi sănătoasă și poate să aștepte.

  Elena dă-mi voie să nu cred în ceea ce ați făcut voi acolo. Am 2-3 motive, pe care nu le voi spune în public, unii se vor simți jigniți (nu pentru că ar fi cine știe ce personalități, dar acum toată adunătura de pe străzi vrea să facă politică). Vă doresc succes! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Aici am punctat mai bine ce vroiam să spun în comentariul precedent.
  http://dapreutescu.blogspot.com/2011/12/lumea-virtuala.html

  RăspundețiȘtergere
 5. daca ne gandim la buget, imbatranim prematur.

  RăspundețiȘtergere