marți, 9 octombrie 2012

Cognosis e o stare de spirit!

Dedic această postare tuturor colegilor mei din Federaţia Cognosis (Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din România), colegi alături de care împărtăşesc cu mândrie aceeaşi misiune, viziune şi aceleaşi valori. Ne simţim confortabil unii în prezenţa altora, ne place să ne ascultăm vorbind, iar când ne spunem "la revedere" după o întâlnire, plecăm mereu cu zâmbetul pe buze şi cu bucurie în suflet. 

Ca între preşedinţi. Cu Săndel şi Delia
Alexandru Stanea - Preşedinte ASPTm (Asociaţia Studenţilor la Psihologie din Timişoara)
Delia Carmen Suceveanu - Preşedinte ASPR Cluj Napoca (Asociaţia Studenţilor Psihologi din România)

Ieri am ajuns în Iaşi după ce am participat la Refresh-ul Cognosis, eveniment desfăşurat la Colibiţa (Bistriţa-Năsăud). Calitatea zilelor petrecute împreună cu colegii mei, viitori psihologi, m-au inspirat. Am venit cu atâta energie acasă încât am convingerea că unul dintre cele mai captivante lucruri ale vieţii este să cauţi poveştile din vieţile oamenilor.

Moment de relaxare. Trenuleţul cu masaj

Am jucat Mafia, Înger şi Demon, Samuraiul, am râs, am debitat perle, am gătit, am mâncat, am semi-dormit, am lucrat, am vorbit, am băut, am savurat fiecare moment cognosist. E greu să explici în cuvinte cât de interesantă e diversitatea. Pe cât de diferiţi suntem ca organizaţii, pe atât de compacţi suntem ca oameni. Imaginea Federaţiei a prins contur pe timp ce orele treceau. Fiecare idee, fiecare plus informaţional îi aducea putere.

Energizer

După multe peripeţii întâmpinate până am ajuns la destinaţie, după zile în care lucram la planurile noastre până la 3 dimineaţa, ne-am bucurat în final de frumuseţea lucrului bine făcut. La final, fiecare avea posibilitatea de a lăsa un feedback persoanelor participante la Refresh. Cireaşa de pe tort a venit din partea Alexandrei Portasi care mi-a scris pe o hârtiuţă un mesaj scurt şi la obiect: "Elena, rezultatul tăierii legumelor reflectă dorinţa ta spre perfecţiune." 

Papa bun

Bineînţeles că din programul nostru nu a lipsit şi magicul "mushi-mushi" pe care l-am dansat în gara din Bistriţa de Nord înainte de plecare. Poveşti, prieteni, amintiri, planuri. Toate acestea rămân la Bistriţa şi în inimile noastre.

 Imagine de ansamblu post mushi-mushi

Pentru a conchide acest brief al Refresh-ului nu vreau să omit un lucru care a dat farmec întâlnirii noastre: peisajul. La Colibiţa-i mai frumos ca la Ibiza. Natura verde şi plină de viaţă parcă ne şoptea că suntem tineri şi că suntem cognosişti în acelaşi timp. Frumos! Prea frumos! Mă opresc aici. Restul rămân amintiri pe care le voi rememora cu drag ori de câte ori îmi voi aduce aminte de Ardeal şi de Cognosis.

 Lac Colibiţa. Bistriţa-Năsăud

Ş-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa,
Şi-am încălecat pe-o căpşună,
Şi parol, NU e minciună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu